0494 31 44 38
Doelhofstraat 23, 8377 Nieuwmunster
www.westtoer.be

Zuienkerke Nieuwmunster

Een gezellig polderdorp dicht bij zee. Het is er heerlijk fietsen, wandelen en natuurlijk een terrasje doen bij Mangée. Hieronder vindt je de leukste bezienswaardigheden rond onze Bistro.

Bartholomeus wandelroute

Zuienkerke doet z’n reputatie als the place to be om te wandelen alle eer aan:

De Bartholomeuswandelroute werd een netjes bewegwijzerde route van een kleine 15 km. De Route biedt over het algemeen rustige polderwegen, een trage weg, vergezichten in overvloed, charmante polderdorpen Nieuwmunster en Houtave, geklasseerde kerken, kunstateliers, doodlemuren, een authentieke herberg, enkele gezellige rustplekken bij het water, een lange gekasseide landweg en boerderijen.

foto: www.hetnieuwsvandaag.be
Previous slide
Next slide

Mariagrot

Gelegen naast het nummer 5, een grote Mariagrot bij de westelijke inkom van de dorpskern. Uitgevoerd door aannemer Ch.Bekkers uit Brugge (zie steen in plint) in 1927. Opgenomen in het dorpsgezicht.

De Mariagrot is een grote constructie, afgewerkt met breuksteen als rotsimitatie. In de kapel is een altaar opgesteld en een kaarsenhouder.
Vooraan buiten een ovalen nis met een Mariabeeld. Het geheel is door klimplanten overgroeid.

Previous slide
Next slide

Natuurgebied

Rond Zuienkerke en omstreken heb je prachtige natuurgebieden. Ontdek de Meetkerkse Moere, Uitkerkse Polder en de Zandpanne.